Dessens Vlaardingen

DENNERLE BODEMVERWARMING DUOMAT

Verwarmingsregeling tot in perfectie.

 

De digitale dubbelthermostaat Duomat Evolution DeLuxe kan wat andere thermostaten niet kunnen: hij regelt de bodemverwarming (Dennerle bodemverwarming) en waterverwarming in automatische volgorde. Daarmee schept de Duomat een temperatuurklimaat als in de natuurlijke biotoop. De bodemverwarming zorgt voor een tropisch warme bodemgrond en genereert natuurgetrouwe "uitsijpelende voedingsstofbronnen" in het aquarium. De door de bodembacteriën ontsloten voedingsstoffen worden direct naar de plantenwortels getransporteerd. Dat stimuleert de wortelvorming en zorgt voor diepgroene bladeren en fraaie groei. De totale bodemgrond wordt daarmee een krachtig biofilter – de basis voor een optimale waterkwaliteit. Vissen profiteren van bij de soort passende, tropische watertemperaturen. De Duomat biedt functionaliteit, betrouwbaarheid en comfort op het hoogste niveau. De bediening is zeer eenvoudig: 1 toets = 1 functie.

Nr.
Toets / onderdeel Functie / bediening
1 Temperatuur-weergave
Toont de actuele watertemperatuur in het aquarium. Knippert als de gemeten waarde meer dan +/- 3 °C van de ingestelde waarde afwijkt (alarmfunctie)
2 °C
Instellen van de gewenste temperatuur
3 + Instelwaarde verhogen
4 - Instelwaarde verlagen
5 Controlelampje bodemverwarming
Lichtdiode AAN = bodemverwarming AAN
6 Controlelampje waterverwarming Lichtdiode AAN = waterverwarming AAN
7 Zomerinstelling Garandeert de voedingsstoffencirculatie ook bij hogere temperaturen in de zomer
8 Nachtverlaging
Creëert een dagelijks temperatuurverloop zoals in de natuurlijke biotoop. Hoogte van de nachtverlaging (max. 3°C) en starttijd kunnen worden ingesteld.
9 Tijd Geeft de actuele tijd aan
9 Tijd
Geeft de actuele tijd aan
10 Akoestisch alarm Kan naast het optische alarm worden geactiveerd. Praktisch, als de Duomat in de onderkast hangt.
11 Dimmer
De lichtintensiteit van de weergave kan aan het omgevingslicht worden aangepast.
12 ontrolelampje toetsblokkering TDe toetsblokkering beschermt tegen ongewild verzetten (kinderslot).
Ook in de zomer uitsijpelende voedingsstofbronnen
De zomerinstelling

Bij een hoge kamertemperatuur kan het aquarium aanzienlijk warmer worden dan de ingestelde temperatuur. In dat geval stuurt de Duomat Evolution DeLuxe de bodemverwarming direct automatisch aan met 'intelligente' intervallen – zonder dat de aquariumtemperatuur daardoor merkbaar wordt verhoogd. Door deze door Dennerle speciaal ontwikkelde zomerinstelling* wordt ook op warme zomerdagen de belangrijke circulatie van voedingsstoffen in de bodemgrond gewaarborgd.

's Nachts koeler – net als in de natuur
De nachtverlaging

Met de nachtverlaging daalt de aquariumtemperatuur gedurende een periode van 10 uur automatisch met een bepaald temperatuurverschil. Het temperatuurverschil en de starttijd kunnen worden ingesteld. De Duomat Evolution DeLuxe schept daarmee een dagelijks temperatuurverloop zoals tropische vissen en planten dat in hun natuurlijke leefomgeving gewend zijn. Zoals uit onderzoek is gebleken, bevordert de nachtverlaging het welzijn, de vitaliteit en bereidheid tot voortplanting van talrijke aquariumvissen en stimuleert daarbij ook de plantengroei.

Terug naar het overzicht
DENNERLE BODEMVERWARMING DUOMAT